DUOT discografia

FE is OUT NOW!!!!
Disponible en vinil i en digital:
https://repetidordisc.bandcamp.com/album/fe
Fe, 2019
Elogi de l’arquitectura efímera, Martí Farré

Què és la fe per algú que fa música als antípodes de la norma? És el primer que caldria preguntar-nos quan observem el tòpic que diu la música improvisada, instantània o, simplement, imprevisible, no pot ser mai fidel a cap ortodòxia, a cap veritat revelada, tot i que hi ha qui assegura que ja res, fins i tot la ‘música d’avantguarda’, es pot deslliurar dels seus propis codis, de la seva singular ‘ortodòxia’. Vaja, que ja està tot inventat. En realitat, a Albert Cirera i Ramon Prats, sorneguers de mena com són, segurament els importa un rave si la música que ens serveixen és fidel o no a cap dogma. La seva és, en qualsevol cas, una fe indestructible en una manera de fer, tant lliure com espontània, allunyada d’avorrides discussions bizantines, d’actituds transcendents, de bàndols i capelletes. Són i seran sempre els protagonistes d’una petita gran revolució: la de superar la dinàmica de blocs que dividia l’escena barcelonina entre jazzistes adoctrinats —suposadament a les aules de les escoles de música— i avantguardistes autodidactes. Quin gran tòpic, per cert!

I a tots els indrets, sols o en companyia, els Duot sempre han fet música a partir d’un principi bàsic: construir autèntiques baluernes sonores des del vertigen, com qui travessa la corda d’un funàmbul sense xarxa. Cirera i Prats dominen l’art de la navegació a la deriva, el discurs, i, tot d’una, basteixen climes sonors com si fossin mestres del paisatgisme. Arquitectes de la geometria efímera, la seva música es podria representar amb voltes de canó, columnes entorxades, miralls còncaus i convexes i, sobretot, cúpules, com les que donen títol als 6 talls del disc ‘Fe’. Si entreu en aquest intens viatge d’exploració a les profunditats de l’arquitectura efímera, arribareu a la conclusió que en l’univers duotià tot quadra, tot flueix en sublim harmonia. Tingueu fe (…).

«Silence, concentration, echo of reflection, small phrases, played for the counterweight with a fairly clear timbre, lead us to meet the last sound of the album, which today puts Duo DUOT among the aces of free improvisation of the 21st century. Bravo!» – Andrzej Nowak / Spontaneous Music Tribune

Live at Jamboree, 2014

Cactus, 2011
Duot, 2007

 

Publicats a